Filistinİşgalci İsrail Rejimi

Abbas’a Bağlı Polis Çeteleri Es’ad Kabahe Adlı Genci “Gözaltına Aldı”

Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik Teşkilatı, Es’ad Kabahe adlı Filistinli genci Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil’e bağlı Terkumiye beldesinde bulunan evine baskın düzenledikten sonra gözaltına aldı.

Öğretmen olarak görev yapan Kabahe’nin ailesi Koruyucu Güvenlik Teşkilatı’nın elemanlarının, Es’ad Kabahe’nin evine girmek için kendilerinin Sağlık Bakanlığı memurları olduklarını iddia ettiklerini sonra da onu gözaltına aldıklarını belirtti.

Ailenin verdiği bilgide Kabahe’nin zorla gözaltına alınması sırasında çocuklarının bağırmaları üzerine güvenlik elemanlarının onların önünde havaya ateş ettiklerine dikkat çekildi.

Filistin güvenlik teşkilatlarının elemanları sırf siyasi görüşlerinden dolayı onlarca kişiyi gözaltına aldılar. Bunların içinde özgürleştirilmiş eski esirler, öğrenciler, akademisyenler ve aktivistler yer alıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 23 Ağustos 2026 (11) içerik yüklenmiştir.