AmerikaÇinDünyaEkonomiHaberler

ABD ile Çin Arasındaki Ticari Savaş Alevleniyor

Bu bağlamda Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt yeni açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e uygulanacak gümrük vergisinin yüzde 104’e çıkarılma kararını savunan açıklamalarla Salı gününü tamamladı.

Trump yönetimi ekstra yüzde 50’lik verginin, Pekin’in misillemesi nedeniyle alındığını açıklıyor. ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan’da, Çin’e yüzde 34’lük ek bir gümrük vergisi ilan etmiş ve bu ülkeden gelen ürünlerden alınan vergiyi toplam yüzde 54’e çıkarmıştı.

Trump ülkeleri, bir karşılık vermemeleri konusunda uyarmış, aksi takdirde yeni vergilerle karşılaşacaklarını belirtmişti. Çin hükümeti ise bu tehdide rağmen 10 Nisan’dan başlayarak ABD mallarına yüzde 34 ek gümrük vergisi uygulanacağını duyurmuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Çin’in misillemesi nedeniyle bu kararı aldıklarını savundu. Donald Trump, gümrük vergilerinin ABD’ye günde “2 milyar dolar” getirdiğini savunuyor.

Pekin yönetimindense geri adım atılmayacağı açıklamaları geliyor. Çin Ticaret Bakanlığı, gümrük vergileriyle “sonuna kadar” mücadele edileceğini duyurdu. Bakanlık, Trump’ın Çin mallarına yüzde 50 ek vergi koyma tehdidini “hata üstüne hata” olarak nitelendirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 25 Haziran 2025 (1) içerik yüklenmiştir.