
İran’ın nükleer müzakereci heyetinin üyelerinden Kazım Garibabadi, Amerikalı yetkililerin nükleer anlaşma hakkındaki iddiaları ile tutumu birbiriyle çeliştiğini belirtti.
Garibabadi, Amerika ve Avrupa Viyana müzakerelerinde tamamen kendi hedefleri doğrultusunda hareket ettiklerini, ki bu da bu zümrenin Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP nükleer anlaşmasından İran’ın füze programı ve bölgesel tutumu ile ilgili nükleer anlaşma ile alakası olmayan konulara giriş kapısı olarak baktıklarını ortaya koyduğunu belirtti.
Garibabadi, Amerika ve Avrupa hatta en son daha da ileri giderek isteklerini yapılacak anlaşmanın içine yerleştirme konusunda ısrarcı olduklarını ve nerede hedefleri gerçekleşmezse İran’ı suçlu göstermek istediklerini, ancak İran heyeti bunu kesinlikle reddettiğini vurguladı.
