
Steven Witkoff, ünlü Amerikalı gazeteci Tucker Carlson ile X platformunda yaptığı röportajda, Trump’ın son mesajının İran’ı tehdit etmek amacı taşımadığını iddia etti.
Trump’ın adına konuşan Witkoff, Trump’ın İran ile ilgili tüm sorunların çözülmesi fırsatını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Witkoff, “Trump onlarla (İran) aramızda güven oluşturmak istiyor,” dedi.
Witkoff aynı zamanda, ABD ve İran arasındaki görüşmelerin çeşitli ülkeler ve çoklu kanallar aracılığıyla devam ettiğini iddia etti.
Trump’ın sözlerine atıfta bulunan Witkoff, Trump’ın açıkça bir barış yanlısı başkanı olduğunu ve bunun istediği şey olduğunu söylediğini belirtti. “Bunu askeri yollarla yapmamız için bir neden yok. Konuşmalıyız,” dedi.
Witkoff, İran’ın nükleer programının barışçıl doğasına ilişkin gönüllü taahhütlerini ve güvencelerini yerine getirme ve doğrulama konusuna değinmeden, İran’ın programının silahlanma endişelerini gidermek için bir doğrulama programı oluşturulmasını talep etti.
Witkoff’ın bu açıklamaları, İslami Devrim’in Lideri Seyyid İmam Ali Hamanei’in, Nevruz ve Ramazan Kadir Günleri dolayısıyla yaptığı konuşmada vurguladığı şu sözlerin ardından geldi: “Amerikalılar bilsinler ki İran ile yüzleşmede asla tehditle bir yere varamayacaklar; onlar ve diğerleri bilsinler ki İran halkına kötülük yaparlarsa sert bir tokat yiyecekler.”