Afganlar, İran’ın Kabil Büyükelçiliği’ne çiçek yağdırdı

Bugün bir grup Afgan vatandaşı, İran’ın Kabil Büyükelçiliği önünde toplanıp, büyükelçiliği binasına çiçekler bırakarak, İran ve Afganistan halklarından düşmanların nifakı karşısında uyanık olmalarını istediler.
İran’ın Kabil ve Herat’taki diplomatik merkezleri önünde önceki gün düzenlenen eylemin ardından bugün bir grup Afgan, İran’ın Kabil Büyükelçiliği önünde toplanarak, ellerindeki çiçeklerle iki halkın iyiliğini istemeyenlere önemli ders verdiler.
“Fitencilere hayır; Afganistanlı-İranlı birlik birlik- biz hepimiz kardeşiz” sloganı atan Afgan vatandaşları, fitnecilerin İran’ın bu ülkedeki diplomatik merkezlerine saldırısını kınadılar.
Eylemin ardından yapılan basın açıklamasında, iki halkın düşmanlarının nifakı karşısında uyanık olunması istendi.
Bugün ayrıca bir grup Afgan vatandaşı ve işadamı, İran’ın Herat konsolosluğu önünde toplanarak, önceki gün bu diplomatik merkeze düzenlenen saldırıyı kınadılar ve İran’a Afganlara verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.
