Avrupaİran

Bakan Emir Abdullahiyan: Kargaşayı destekleyen bazı Avrupalı ülkeler, hata yaptı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İspanyol mevkidaşı Jose Manuel Albares ile telefonda görüştü.

Görüşmede Ukrayna’daki son gelişmeleri, İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı arasındaki işbirliği ve yaptırımların kaldırılmasına yönelik yapılan müzakereler ele alındı.

Bakan Emir Abdullahiyan İspanya Kralı 6. Felipe’nin İslam Devrimi’nin 44. zafer yıldönümü münasebeti ile İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’ye gönderdiği tebrik mesajından dolayı teşekkür etti.

Bakan Emir Abdullahiyan İran’da son dönemdeki kargaşa eylemlerine işaretle, bazı Avrupalı ülkelerin bu kargaşalarda analitik hata yaptıklarını da kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, İran ve İspanya arasındaki ilişkileri olumlu olarak değerlendirdi.

İran-İspanya ilişkilerine değinen İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ise iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.