
İran Ticaret Merkezi, İran sanayi, maden ve ticaret bakanının da katıldığı bir merasimle hizmete açıldı.
İRNA’nın haberine göre, sözkonusu merasime İran sanayi, maden ve ticaret bakanı Rahmani’nin yanısıra Azerbaycan Cumhuriyeti ekonomi bakanı yardımcısı Rafet Muhammedov, ve İran’ın Bakü büyükelçisi Cevad Cihangirzade ile İranlı işadamları da katıldı.
İran Ticaret Merkezi, danışmanlık, hukuk işleri, Azerbaycanlı ve İranlı işadamlara ticari danışmanlık, bölgesel ticareti kalkındırmayı gündemine alacak.
İran Ticaret Merkezi, İran’ın Azerbayan cumhuriyetine ihracatını kaldırmayı ve oradan Rusya piyasasına ve diğer Orta Asya ülkelerine açılmayı en önemli hedefi olarak görüyor.
İran sanayi, maden ve ticaret bakanı bir heyet başkanlığında perşembe günü Bakü’ye gitmiş iki günlük ziyaretinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için bazı görüşmeler yapmıştı.
