Latin Amerika

Brezilya’nın eski cumhurbaşkanından Filistinlilerin hakkına destek çağrısı

Brezilya’nın eski cumhurbaşkanı Lula da Silva, 22 Ocak Cumartesi akşamı yayınlanan bir televizyon programında, Filistin halkının kendi devletini kurma hakkına destek verilmesi çağrısı yaptı.

Brezilya’da bu yıl yapılacak seçimlerin adayları arasında yer alan Lula da Silva, Filistin devletinin kurulması gibi birtakım temel meselelerde barış yoluyla çözüm bulunabilmesi için Birleşmiş Milletler teşkilatının politikasını değiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Da Silva, siyasi coğrafyada daha geniş bir alanı temsil eden üyelerin oylarının etkisini gösterebilmesi ve Filistin’e destek verebilmeleri için ABD’nin Güvenlik Konseyi’ndeki veto hakkına da son verilmesi gerektiğini söyledi.

Da Silva, Brezilya’nın dünya önderliğinde eski rolünü yeniden kazanabilmesi için gelecek seçimlerde aday olanların Filistin meselesi konusunda adil ve dengeli bir tavır sergilemeleri gerektiğini hatırlattı.

Bu arada Da Silva’nın cumhurbaşkanlığı döneminde de Filistin halkının kendi geleceğini belirleme ve İsrail’e karşı kendi devletini kurma hakkını savunduğu dile getirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Haziran 2023 (20) içerik yüklenmiştir.