İran

Cevad Zarif Kuveyt’in yeni Emiri ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif gittiği Kuveyt’te bu ülkenin yeni Emiri Şeyh Navaf’la görüştü.

Dışişleri Bakanlığı enformasyon merkezinden yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi temsilen Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmet Cabir Sabah’ın vefatı dolayısıyla Kuveyt milleti ve devletine taziyelerini sunmak için Kuveyt’e gitti.

Dışişleri Bakanı Zarif Kuveyt’te bu ülkenin yeni Emiri Şeyh Navaf Ahmet Cabir Sabah ve Dışişleri Bakanı Şeyh Ahmet Nasır Muhammed Sabah’la görüştü.

Zarif görüşmelerde İran İslam Cumhuriyeti’nin başsağlığı dileklerini sunduktan sonra yeni Emiri kutladı ve Kuveyt’e verdikleri desteği vurguladı.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmet Cabir Sabah Salı günü 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Şeyh Sabah Temmuz ayından bu yana Amerika’da bir hastanede tedavi görüyordu.

Kuveyt devleti Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmet Cabir Sabah’ın vefatı üzerine bir bildiri yayımlayarak veliaht prensi Şeyh Navaf Ahmet Cabir Sabah bu ülkenin yeni Emiri olarak belirlendiğini duyurdu.

Başa dön tuşu
Bugün 28 Temmuz 2026 (10) içerik yüklenmiştir.