ÇinAvrupaDünyaHaberler

Çin, Ukrayna savaşına askeri müdahaleyi reddetti

Ukrayna’nın, çok sayıda Çin vatandaşının Rusya’nın işgalci ordusuyla birlikte savaştığı iddiasının “tamamen asılsız” olduğunu bir Pekin yetkilisi Çarşamba günü söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Salı günü Ukrayna ordusunun doğu Donetsk bölgesinde Rus ordusuyla birlikte savaşan iki Çinliyi yakaladığını ve Rus güçleriyle birlikte “çok daha fazlasının” bulunduğu bilgisine sahip olduğunu iddia etti. AP bildirdi.

Rusya’nın yaklaşık üç yıldır sürdürdüğü işgalin ardından Ukrayna, kendi topraklarında Çinli savaşçılar hakkında ilk kez böyle bir iddiada bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Pekin’de yaptığı açıklamada, Çin’in “Ukrayna krizinin siyasi olarak çözümünde yapıcı bir rol oynadığını” söyledi.

Lin Çarşamba günü günlük bir basın brifinginde, “Çin hükümeti Çin vatandaşlarından her zaman çatışma bölgelerinden uzak durmalarını, her türlü silahlı çatışmaya dahil olmaktan kaçınmalarını ve özellikle herhangi bir tarafın askeri operasyonlarına katılmaktan kaçınmalarını istiyor.” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Haziran 2026 (18) içerik yüklenmiştir.