Asyaİran

Çin’in BM Temsilcisi: ABD bir kez daha izole oldu

Çin’in BM Temsilcisi Zhang Jun, ABD’nin İran karşıtı girişimlerine twitter hesabı üzerinden tepki göstererek, ABD’nin bir kez daha uluslararası camia karşısında durduğunu ve yalnız kaldığını belirtti.

Çin’in BM Temsilcisi, BM Güvenlik Konseyi’nin 15 üyesinden 13 üyesinin ABD’nin Snapback mekanizmasını işletme talebine karşı olduklarını, BM Güvenlik Konseyi Başkanı’na gönderdikleri mektupta kararlı biçimde ortaya koyduklarını yazdı.

Çinli yetkili, “ABD bir kez daha uluslararası camia karşısında durdu, bir kez daha yalnız kaldı, çünkü bu yaklaşıma uluslararası birlik galip gelecek.” diye yazdı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de, ABD’nin uluslararası teamüllere aykırı girişimi hakkında ise, ABD’nin Snapback mekanizmasını işletme ve İran’a karşı uluslararası yaptırımları geri getirme talebinin tamamen mantıksız olduğunu vurguladı.

Bu arada, Rusya Aşiretler arası ilişkiler Konseyi üyelerinden İsmail Şabanov bugün İRNA’ya yaptığı açıklamada, ABD’nin BM Güvenlik Konseyi’ndeki başarısızlığının artık Washington’un üstünlük döneminin sona erdiğini gösterdiğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Ekim 2026 (21) içerik yüklenmiştir.