OrtadoğuFilistinİşgalci İsrail Rejimi

Düşmanın övündüğü sistem… Direniş harekatlarının tusunamisi karşısında böyle yıkıldı..

İsrail meseleleriyle ilgili uzmanlar, Filistin topraklarında yaşananların, Filistin insanının, toprağın ve Filistin’e ait olan her şeyin, tarihte eşi görülmemiş suçlarla soğukkanlılıkla katledilmesi olduğunu vurguluyor. Eski sömürgeciliğin ürünü olan Siyonist sistem, insan hayatını en ince ayrıntısına kadar etkileyen işgalciler en iğrenç suçları yeryüzünde işliyor.Dolayısıyla düşmanın büyük endişe duyması gerekir, çünkü Filistinlilerin patlamanın doruğuna ulaşması bu yüzdendir. Toprak Günü’nün baştan sona yenilenen bir gündür. Filistin, Filistin kıyılarından geçerek, tarihte benzeri görülmemiş bir Siyonist Gazze Şeridi kuşatması ışığında Kudüs’ü ve Batı Şeria’yı işgal etti.

Uzmanlar, işgal güçlerinin14 güvenlik taburunun seferber edilmesinin ,kendisine yönelik gerilla operasyonlarının tırmanmasından duyduğu endişeyi yansıttığını ve işgalin tüm güvenlik imkan ve güçlerini seferber etmesine rağmen bunun sonucunda sürekli endişe ve korku içinde olduğunu vurguladı.

İslami Cihad hareketinin liderleri, Gazze Şeridi’ndeki Filistin direnişi operasyonlarının mübarek Ramazan ayı veya başka bir ay ile bağlantılı olmadığını vurguladılar. Direnişin Filistin topraklarına ayak basıp toprakları işgal ettiğinden ve kutsal yerleri kirlettiğinden beri Siyonist düşmanla savaştığını belirttiler.

Bir dizi komando hareketinden,Kudüs’ün kılıcı savaşına ve elde ettiği büyük başarıya dayanan sürekli bir Filistin uyumunun , her Filistinlinin Siyonist düşmana karşı sürprizler sunduğunu ve bunun doğal bir tepki olduğunu , barbarca uygulamalar ve yerinden edilme ve Filistinlileri çiftliklerinden koparma suçları ve hatta uygulamaları işgal hapishanelerindeki mahkumlara karşı yapılan ırkçılığın sonucuna karşı bir kıyam hareketidir..

İsrail Şin Bet’in Filistin topraklarında, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde kaslarını esneten ve yetenekleri, uzmanlığı ve yüksek teknolojileri nedeniyle uşak ülkelere rağmen çok büyük bir başarısızlığa uğradığına dikkat çektiler.

Gözlemciler, büyük başarısızlıktan sonra Şin Bet’teki Arap tümeninin sözde başkanının görevden alınmasından söz edildiğini ve 48. bölgedeki komando operasyonlarının ve Filistin Toprakları Günü’nün anılmasının, büyük bir zafer olduğunu vurguladılar.. Nakba ,işgal gününden bugüne kadar olması gereken şeklini aldı ve bir Filistin varlığı yok edilemedi.Tel Aviv, Hadera ve Beersheba’da olduğu gibi, toprağın birliği temelinde birlik yankılandı. Tüm Filistin toprakları İsrail işgaline karşı mücadele sürecinde birleştikten sonra Seyfül Kudüs savaşından sonrada da büyük zaferlere gebe.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (28) içerik yüklenmiştir.