Haberler

El-Husi:Sudan, Suudi koalisyonuyla para için işbirliği yapıyor

Yemen İnkılabı Yüksek Konseyi Başkanı, Sudanlıların para için Suudi koalisyonla birlikte olduklarını belirtti.

İRNA’nın haberine göre, Muhammed Ali el-Husi yaptığı açıklamada, Sudanlı yetkililerin sadece maddi çıkarlar peşinde olduklarını belirterek, Sudan Yönetim Konseyi’nin ihtiyarlar ve çocukları bile kiraya vermeye hazır olduklarını belirtti.

El-Husi açıklamasında, Sudan Yönetim Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Borhan, yardımcısı “Hemideti ve eski Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir’in düşündükleri en son şeyin ülkenin mukaddesatlarını savunmak olduğunu belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri dün Yemen savaşında ölen Sudanlı askerlerin sayısı konusundaki açıklamalarında, Sudan’ın askerlerinin canıyla ticaret yaptığını belirtti.

Hemideti olarak da tanınan Sudan Yönetim Konseyi Başkan Yardımcısı Tümgeneral Muhammed Hemdan Doğlu son günlerde yaptığı açıklamalarında, bu ülke askerlerinin Arabistan’ı desteklediklerini belirtti.

Sudan ordusu 2015’ten beri askeri güç ve teçhizatla Suudi koalisyonun Yemen’e yönelik savaşına destek veriyor.

Suudi Arabistan ve BAE son yıllarda Sudanlı askerlerin istihdamı için bu ülkenin önceki hükümetine milyonlarca dolar harcamış bulunuyor.

Başa dön tuşu
Bugün 17 Eylül 2026 (43) içerik yüklenmiştir.