El Kazımi: Bağdat Havalimanına Saldırı, Irak’ın itibarını zayıflatmak içindir

Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi, Bağdat Havalimanı’na düzenlenen saldırının bu ülkenin itibarını zayıflatmak için olduğunu kaydetti.
Irak Güvenlik Enformasyon Merkezi yaptığı açıklamada, yasadışı grupların cuma günü sabah saatlerinde Bağdat havalimanına 6 adet roket fırlattığını, saldırı sonucu iki uçağın hasar gördüğünü bildirdi.
Irak Başbakanı el Kazımi bu olay hakkında yaptığı açıklamada, Bağdat Havalimanı’na hain ve korkakça bir terör saldırısı gerçekleştiğine işaretle, Bağdat havalimanına roketli saldırı, sivil uçakları ve piste zarar vermenin Irak havayollarını yok etmek ve bu ülkenin itibarını zayıflatmak için bir çaba sayıldığını vurgulayarak, Irak güvenlik güçlerinin bu tür tehlikeli eylemlerle kararlı şekilde yanıt vereceğini söyledi.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Bağdat Havalimanı’na yapılan roketli saldırıyı kınadı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Uluslararası Bağdat Havalimanı’nın füzelerle hedef alınmasını kınadı.
Roketli saldırıyı Irak’ın istikrarına zarar vermek için düzenlenen bir eylem olarak nitelendiren Hatibzade, şunları kaydetti:
“Bu tür şüpheli eylemler Irak’ta güvensizlik ve huzursuzluk yaratırken kötü niyetlilerin önünü açıyor ve aynı zamanda Irak vatandaşlarına yönelik devlet hizmetlerini kötü yönde etkilemektedir.”
Hatibzade, İran’ın Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması ile istikrar ve güvenliğinin sağlanmasından yana olduğunu belirterek, “Irak hükümetinin ülkede istikrar ve güvenliği sağlama yönündeki çabalarını destekliyoruz.” diye konuştu.
