İran

Emir Abdullahiyan: İran ŞİÖ’ye yardım için birçok potansiyele sahip

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin örgütün amaçlarına ulaşmak için sunabileceği çeşitli alanlarda birçok kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan dün (Pazartesi günü), Şangay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri “Zhang Ming” ve beraberindeki heyet ile yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin Şangay İşbirliği Örgütü’ne katılma ve aktif rol oynama konusundaki kararlılığını ve ciddiyetini vurguladı.

Emir Abdullahiyan şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti, ŞİÖ’nün amaçlarına ulaşmak için sağlayabileceği teknik, endüstriyel, teknolojik, turizm, kültürel vb. alanlarda birçok kapasiteye sahiptir.

Şangay İşbirliği örgütü Genel Sekreteri de bu görüşmede “İran İslam Cumhuriyeti’nin Şangay Örgütü’ne özel bakışı, üyelik sürecinde oldukça netti. İran’ın bölgede ve dünyada güçlü ve etkili ülkelerden biri olarak varlığının örgütün amaçlarını gerçekleştirmesinde ve İran’ın üye ülkelerle ilişkilerini geliştirmesinde hiç şüphe yok. ” diye kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.