Fanatik Hahamlar ve Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler ve fanatik Yahudi cemaatleri üyeleri bugün (21 Temmuz Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
Baskına katılan Yahudi yerleşimcilere Haham Eliyahu Weber ve Haham Yoel Elitzur gibi fanatik Yahudi hahamların öncülük ettikleri belirtildi.
Fanatik Yahudi cemaatlerinden oluşan Heykel Örgütleri Birliği Mescid-i Aksa’ya bugün kalabalık bir şekilde baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu.
İşgal polisi gece yarısı Mescid-i Aksa’nın doğu kesimindeki Er-Rahme Kapısı Namazgahı ve çevresine baskın düzenledi.
İşgalci polislerin ayakkabılarla girdikleri namazgahı kirlettikleri ve söz konusu bölgede tam olarak ne yaşandığının henüz bilinmediği kaydedildi.
Mescid-i Aksa’yla ilgili her türlü gelişme konusunda resmi olarak İslami Vakıflar Dairesi’nin açıklama yapma yetkisine sahip olduğu ve İslami Vakıflar Dairesi görevlilerinin henüz bölgede inceleme yapmadıkları ifade edildi.
