HaberlerDünyaFilistinOrtadoğu

Filistin direnişi uyardı: Yeni çatışma İsrail’in büyük kentleri vurularak başlar

Lübnan’ın El-Ahbar gazetesi, Filistin direnişi hazırlık yapmaya başladığını, bir sonraki çatışmada ise doğrudan İsrail’in merkezindeki büyük kentler hedef alınacağını yazdı.

‘Filistin ve korsan İsrail arasında yaşanan 11 günlük savaşın ardından başta Mısır olmak üzere ara bulucu tarafların sağlanan ateşkesi koruma çabaları sürerken, Lübnan’ın El-Ahbar gazetesi farklı bir yorumda bulundu.

Gazete bazı direniş kaynaklarından naklen, Filistinli gruplar son oturumları ve ara bulucu taraflarla görüşmelerinin ardından siyonist İsrail’le yeniden savaşmak üzere hazırlık yapmaya başladıklarını yazdı.

Gazete, Filistin direnişi bu kez çatışmalara Gazze Şeridi’nin sınırında yer alan siyonist yerleşkeleri hedef alarak ateş alanını tedrici bir şekilde genişletmeyeceğini ve doğrudan İsrail’in merkezinde yer alan büyük kentleri hedef alacağını kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.