Amerikaİran

Foreign Policy: Amerika İran karşıtı bildiriyi oylamaya sunuyor

Amerikan dergisi Foreign Policy Salı günü Amerika’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunacağı bildiride İran’a karşı silah yaptırımın uzatılmasını oylamaya açacağını duyurdu.

İran Haber Ajansı, dergi Cuma sayısında söz konusu bildirini “Trump diplomasisi”nin özellikleri olan bir belge örneği olduğunu yazdı.
Foreign Policy’nin haberine göre Amerika’nın önerdiği bildiri, İran silah yaptırımının uzatılmasına ilaveten İran yüklerini taşıyan gemilerle mücadele ve el konulması, İranlı kurumlar ve şahsiyetlerin yurt dışı ziyaretlerine yasak getirme ve mal varlıklarına el koymak gibi cezalar içeriyor.
Amerikan dergisi ayrıca Washington’un Avrupalı müttefikleri arasında çok az desteğe sahip olacağını zira bu ülkelerin söz konusu bildirinin Bercam’ın yok olması ile sonuçlanacağının farkında olduklarını yazdı.
Birleşmiş Milletler diplomatları Foreign Policy’ye yaptıkları açıklamada, Amerika’nın bildiriyi Pazartesi günü resmen sunacağı ve hakkında Salı günü oylama yapılacağını ifade ettiler.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2231 saylı kararı uyarınca İran’a uygulanan silah yaptırımın sonuna yaklaştıkça Amerika da yaptırımın uzatılması için yoğun çalışmalara başlamıştır.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Temmuz 2026 (14) içerik yüklenmiştir.