HaberlerDünyaİranOrtadoğu

Foreign Policy: İran’ı Baskıyla Yenmek Sadece Bir Efsanedir

Amerikan dergisi Foreign Policy bir haberinde, Trump yönetiminin defalarca batık maliyet yanılgısının kurbanı olduğunu yazdı.

Bu stratejik yenilgi karşısında Donald Trump çoğu zaman sorun yalnızca savaşın ölçeğinde veya süresindeymiş gibi davrandı.Habere göre, gerçekte ABD’nin pazarlık kozları savaş ilerledikçe azaldı ve muhtemelen mühimmatın tükenmesi ve iç siyasi sonuçların artmasıyla daha da aşınacak.

Dergi analitik haberinde, Yemenlilerin Suudi Arabistan’ın petrol ihracatına yönelik yeni saldırılarının, zaten daha önce de küresel ekonomik şoklara yol açan ve ABD’nin itibarını zedeleyen savaş güvensizliğine eklendiğini yazdı.

Foreign Policy’nin yazdığına göre, Washington’da baskının İran’ı kırabileceği bir efsanedir. ABD’nin İran’ı itaate zorlama baskıları yaklaşık beş on yıldır sonuç vermemiştir.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ağustos 2026 (47) içerik yüklenmiştir.