AvrupaİranLatin Amerika

Fransa, İran ve Venezuela petrolünün dünya piyasalarına geri dönmesini talep ediyor

Fransa, İran ve Venezuela petrolünün dünya pazarlarına geri dönmesi çağrısında bulundu.

AFP’ye göre Fransa cumhurbaşkanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Fransa’nın Ukrayna’daki savaşın neden olduğu fiyatların artmasını önlemek için İran ve Venezuela petrolünün dünya piyasalarına tekrar geri dönmesini talep ettiğini bildirdi.

İran dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip, ancak yasadışı ABD yaptırımlarının ardından ham petrolünü satması engellendi.

İran, azami direniş stratejisini benimseyerek, petrol ve petrol ürünlerinin ihracatı da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde ABD yaptırımlarını etkisiz hale getirmekle kalmadı, aynı zamanda yıllarca süren baskıcı yaptırımlara rağmen İran’ın petrol ve gaz endüstrisinin gelişimi de durmadı.

Öte yandan, İran ABD’nin baskıcı siyasetlerini yenilgiye uğratmanın yanısıra diğer ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor ve dış baskılara karşı kırılganlığı azaltmak için yerel kapasite ve yeteneklerin artırılması da İran’ın gündemindedir.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.