İran

Galibaf: Hazreti İmam Ali Hamanei’nin Mesajı, İran Ve Rusya İlişkilerinin Derinliğine Yönelikti

İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Hazreti İmam Ali Hamanei’nin Rusya lideri Putin’e mesajı hakkında açıklama yaptı.

Moskova ziyaretinin devamında Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı bayan Valentina Matonikor’la görüşen İslami Şura Meclisi Başkanı Galibaf, Hazreti İmam Ali Hamanei’den Rusya lideri Putin’e getirdiği mesajı anlattı.

Galibaf görüşmede, Rusya’ya Hazreti İmam Ali Hamanei’den getirdiği mesaj ziyaretine özel bir anlam kazandırdığını belirtti.

Galibaf, bu önemli mesaj bölge ve küresel güçlerle ilgili olduğunu ve İran ve Rusya’nın karşılıklı ilişkileri stratejik, derin ve bir kaç on yıl devam edecek ilişkiler olduğunu ortaya koyduğunu ve buna göre iki ülke arasındaki anlaşmaların bundan böyle 20 veya 50 yıllık süreleri kapsamasını beklediklerini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.