HaberlerAksa TufanıAvrupaDünyaFilistinİşgalci İsrail RejimiOrtadoğu

Gazze; Siyonist İsrail’in suçlarının canlı bir kanıtı

İbranice yayın yapan bir medya kuruluşu, Siyonist rejimin Gazze’de işlediği suçların eninde sonunda kendilerinin de cezasını bulacağı uyarısında bulundu.

Pars Today’in Tasnim Haber Ajansı’na dayandırdığı habere göre, İbranice yayın yapan bir medya kuruluşu Cumartesi günü rejim yetkililerine bir uyarıda bulunarak, İsrail’in Gazze’deki yıkımın sorumluluğunu üstlenmekten kaçamayacağını belirtti. Ksenia Svetlova tarafından yazılan ve Zman Yisrael haber platformunda yayınlanan notta, Siyonist rejim yetkililerine şu uyarıda bulunuldu: “Savaşın sona ermesinden sonraki günlerde, Gazze’de yaptıklarımızı ne kadar gizlemeye çalışsak da, bu eylemler bizi yakalayacak ve dünya artık sessiz kalmayacak .”

Svetlova, yazısında “gerçek eleştiriler ancak savaş bittikten sonra başlayacak” ifadesini kullandı. Şöyle yazdı: “Bir kez daha aşırı görüşlü bakanlar, esirlerin geri dönüşünü ve Gazze’deki savaşın sona ermesini sabote etmek için komplo kuruyor ve bir kez daha İsrail ordusundaki isimsiz sesler, ‘Şimdi savaşı durdurmanın zamanı değil’ diyor. Bu filmi defalarca izledik ve şimdi aynı hikaye tekrarlanıyor .”

Yazar, aynı zamanda Gazze’de yaşananları ortaya koyan endişe verici ve şok edici raporların ortaya çıktığını, gıda sıkıntısının sürdüğünü, gıda dağıtım merkezlerine koşan Gazzelilere yönelik silahlı saldırıların sürdüğünü ve hatta İsrail ordusunun Gazze’deki sivillere ateş açtığını gönülsüzce kabul ettiğini, ancak ‘deneyimden ders çıkardıklarını ‘ iddia ettiğini belirtti.

“İsrail’e yönelik eleştiriler her taraftan geliyor, ancak gerçek ancak savaş sona erdiğinde ve yabancı gazeteciler Gazze Şeridi’ne girdiğinde ortaya çıkacak. Orada, “tamamen yıkılmış mahallelere, temel ihtiyaçlardan bile yoksun yeni kurulan mülteci kamplarına, yüz binlerce yaralı ve engelliye, yıkıntılar arasında dolaşan binlerce yetime, ölümcül bulaşıcı hastalıklara ve parçalanmış bir topluma ” tanık olacaklar.

Yazar şöyle diyor: “Gazze, İsrail’in eylemlerinin canlı bir kanıtı olacak ve tüm bunları açıklamak (haklı çıkarmak) herkes için zor, hatta imkansız olacak. Politika yapıcılar bunu çok iyi biliyor. Belki de savaşın sonunu bu yüzden geciktiriyorlar; çünkü Gazze’nin kanayan yaraları dünyaya açıldığında neler olacağını biliyorlar .”

Notta şu ifadeler yer alıyor: “O zaman, halkın maruz kaldığı büyük yıkım ve yaygın zarar nedeniyle İsrail’in Gazze’den tamamen çekilemeyeceği de ortaya çıkacak. Aksine, öngörülebilir gelecekte orada sıkışıp kalacak ve bu bölge onu uzun süre rahatsız edecek .”

Başa dön tuşu
Bugün 28 Haziran 2026 (23) içerik yüklenmiştir.