Aksa TufanıDünyaFilistinHaberlerİşgalci İsrail RejimiOrtadoğu

Gazze’nin yeniden inşasının maliyeti 80 milyar dolar olacak

Arap ülkeleri heyeti, Gazze Şeridi’nin yeniden inşasının 80 milyar dolara ihtiyaç duyacağını vurguladı.

Pars Today’in El Cezire haber ajansına dayandırdığı habere göre, Gazze’nin yeniden inşası için Arap ülkelerinden oluşan uluslararası bir heyet, cuma günü (dün) Türkiye’nin İstanbul kentinde “Enkaz altında umut inşa ediyoruz” sloganıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Gazze Şeridi’nin yeniden inşası için Arap ve Arap olmayan ülkeler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlandı.

Heyetin yönetim kurulu başkanı Züheyr el-Ömeri, 20 ülkeden temsilcilerin katıldığı toplantıda, Gazze Şeridi’nin yeniden inşasının maliyetinin 60 ila 80 milyar dolar arasında olacağını vurguladı.

Toplantıda ayrıca Gazze’deki yerleşim birimlerinin yüzde 92’sinin yıkıldığı ve Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon Filistinlinin yerlerinden edildiği vurgulandı.

Söz konusu heyetin, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ni işgalinin ardından 2008 yılında oluşturulduğunu da belirtelim.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırı dalgası / 64 kişi şehit oldu

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerini hedef alan saldırılarında 64 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

El Cezire, Gazze’deki tıbbi kaynaklara dayanarak yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Cuma sabahından bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 64 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu.

El-Mayadin Ağı ayrıca İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki sivilleri ve mülteci kampını hedef almaya devam ettiğini belirterek, “Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kampında bir evin bombalanması sonucu bir kişi öldü, 15’i çocuk 20 kişi yaralandı.” ifadelerini kullandı.

El-Meyadin, Han Yunus’un güneybatısındaki El-Mavasi bölgesinde bir mülteci kampının bulunduğu çadırın bombalanması sonucu ikisi çocuk, biri kız olmak üzere beş Filistinlinin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Gazze Şehri’nde İsrail savaş uçakları, El-Zeytun Mahallesi’ndeki El-Sika Caddesi yakınlarında hava saldırısı düzenledi.

İsrail işgal rejimine ait insansız hava araçları (İHA), Gazze’nin batısındaki El-Amel Oteli yakınlarında yerinden edilmiş kişilerin tutulduğu bir çadırı da hedef aldı. Saldırıda iki kişi öldü, dört kişi yaralandı.

El-Mayadin’in haberine göre, Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi de İsrail topçu ateşinin hedefi oldu.

Başa dön tuşu
Bugün 24 Mayıs 2025 (2) içerik yüklenmiştir.