General Rızai: İran’da protesto serbest

İran Emniyet Genel Müdürlüğü komutan vekili tuğgeneral Kasım Rızai, ülkede protestonun serbest olduğunu belirterek, protestonun halkın hakkı olduğunu ancak isyanın polisin ‘kırmızı çizgisi’ olduğunu söyledi.
Tuğgeneral Rızai, dün İran İslam Cumhuriyeti polis komutanlığının Tahran merkezli askeri yetkililer ve yabancı ülkelerin polis irtibat görevlileriyle yaptığı 14. toplantıda, ”Bazı ülkeler Amerika’dan ve gaspçı Siyonizm’den etkileniyor ve İran’da insan haklarına saygı gösterilmediğini söylüyor, ancak yabancı medya haberleri gerçeklerin aksini veriyor.” dedi.
General Rızai, Amerika ve Siyonizm’in etkisi altındaki ülkelerin, Amerikan polisi masum insanların boğazına diz çöküp onları boğarken neden insan haklarından bahsetmiyorlar diye sordu.
İran Emniyet Genel Müdür vekili, ”İran polisi protestolara tamamen askeri olarak müdahale etseydi farklı davranırdı, ancak İran’da ifade özgürlüğünün protesto amaçlı olduğunu ancak bazı kişilerin bu protestoları kötüye kullandığını ve ilkeleri bozduğunu görüyoruz.” dedi.
Tuğgeneral Rızai, İran yönetimi ve hükümetinin halkın desteğine sahip olduğunu belirterek,”İran’ın kuru bir askeri güç değil ancak emperyalist sulta düzeninin bu durumu böyle göstermeye çalışıyor.’ dedi.
