HaberlerDünyaİranOrtadoğu

Hac mevsimi yaklaşıyor; Suud rejiminden ses yok

İslam dünyasının her yıl hasretle beklediği Hac mevsimine yaklaşık iki ay kaldığı bir sırada S. Arabistan bu etkinliğin düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunda sessizliğini sürdürüyor.

FHA- Hac farizası yaklaşık iki ay sonra başlaması gerekiyor.

İran’ın Hac ve Ziyaret Kurumu Başkan Yardımcısı Ekber Rızai ise iki ay sonra İranlı hacı adaylarının S. Arabistan’a ilk uçak seferleri başlayacağını belirtti.

Rızai, ancak bu konu S. Arabistan’ın Hac farizası geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da düzenleneceğini ve hacılara korona virüs salgınına karşı gerekli hizmetleri sunabileceğini ilan etmesine bağlı olduğunu kaydetti.

Ancak ne var ki S. Arabistan şimdiye kadar bu yıl Hac farizası için kapılarını açıp açmayacağı konusunda sessizliğini bozmadı; üstelik korona virüs salgınına karşı hacıları korumak için ne gibi tedbirler aldığını da açıklamıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Haziran 2026 (14) içerik yüklenmiştir.