
İslami Direniş Hareketi Hamas Sözcüsü, İsrail rejiminin ateşkes anlaşmasının bazı maddelerini aldatmaya ve manipüle etmeye çalıştığını söyledi.
Ateşkes anlaşmasının açıklanmasının ardından bugün konuşan Hazem Kasım, İsrail rejiminin tutuklu listesi ve Gazze’den çekilmeyle ilgili maddeleri istismar etmeye çalıştığını ve bu konuların görüşülmesinden kaçındığını söyledi.
Asıl meselenin esir değişimi için saha koşullarının yaratılması olduğunu vurguladı.
Kasım, ateşkes anlaşmasının Filistin halkına karşı yürütülen acımasız savaşın sonu anlamına geldiğini söyledi.
Bu arada Hamas, bu sabah erken saatlerde yaptığı resmi açıklamayla, Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde yapılan görüşmelerde ateşkes anlaşmasına varıldığını duyurdu.
Hamas ile İsrail arasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın 20 maddelik ateşkes önerisinin gözden geçirilmesi amacıyla Mısır, Katar ve Türkiye’nin arabuluculuğunda pazartesi günü başlayan dolaylı görüşmeler, 2019’da sona erdi.
Ateşkes duyurusunun ardından, Arap ve İsrail medyası yerel saatle öğlen saatlerinde ateşkesin ilk aşamasının başladığını bildirdi. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisi, ateşkesin uygulanmasını hemen yalanladı ve ancak İsrail kabinesinin onayının ardından devam edeceğini söyledi.
