
Hamas’ın Lübnan Lideri Muhammed Şahin, işgal güçlerinin Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentinde aracını hedef alarak düzenlediği suikast sonucu şehit oldu. İsrail uçakları, Lübnan ordusuna ait bir kontrol noktasına birkaç metre uzaklıkta, sahil kenarındaki aracı hedef aldı.
Lübnan ordusu hemen bölgeyi güvenlik kordonuna aldı ve gazetecilerin hedef alınan aracı kısa bir süre sonra görüntülemesine izin verildi. Kaza, güvenlik kordonu ve olay yerine giden yolların kapalı olması nedeniyle yoğun trafik sıkışıklığına neden oldu.
23 Kasım’daki ateşkesten bu yana ilk saldırı gerçekleşirken, 24 saat içinde Carcuh yolu üzerindeki Iklim el-Tuffah bölgesinde sivil bir aracın hedef alınmasının ardından ikinci saldırı gerçekleştirildi.
İsrail’in Sayda’ya yönelik saldırısı, bugün Güney Lübnan’ın sınır kasabalarında İsrail ordusunun artan saldırısıyla aynı zamana denk geldi. İsrail ordusu, Kfar Şuba kasabasına girerek tarım arazilerini yerle bir etti, ayrıca Yaroun’da çok sayıda evi havaya uçurup yaktı, bir İsrail insansız hava aracı ise Kfar Şuba halkının üzerine bomba attı ancak herhangi bir yaralanma kaydedilmedi.
