
Irak Haşdi Şabi Basın ve Enformasyon Müdürü, Irak’ın toplumsal yapısını hedef alan Suudi Arabistan’ın yönettiği bir planın olduğunu açıkladı.
Irak Haşdi Şabi Basın ve Enformasyon Müdürü Mihned el-Akabe, Irak’ın toplumsal dokusunu elektronik bir savaş yoluyla hedef alarak siyasi, sosyal ve medya düzeylerinde fitne yaratmak için bir plan olduğunu ve bu planın Suudi Arabistan tarafından yönetildiğini açıkladı.
Mihned el-Akabe, el-Ahd kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Açılışını Trump ve Suudi Arabistan Kralı’nın yaptığı Arabistan merkezli İtidal Merkezi, Irak medyasını hedef almaya ve bu ülkede çatışma ve fitne çıkarmaya çalışıyor. Irak medyasını oyuncakları yapmak da onların önceliklerinden biridir.
Bölgedeki fitne liderleri, Irak toplumunun değerine ve ahlaki yapısına darbe vurmaya çalışıyor. Din adamlarını ve güvenlik kurum ve şahsiyetlerini hedef alan komedi ve eleştiri programlarını destekleyerek oluşturdukları imaj bu doğrultudadır.
Irak’taki kaos, onu Suudi ve BAE medyası tarafından hedef alınmasını kolay bir lokma haline getirdi. Bunlar, Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi’yi suçsuz yere cezalandıran aynı taraflardır. Irak’ta yaşanan her şey ABD tarafından yapılır ve bütçesi ABD tarafından karşılanır ve yönetilir.’
Zafer Komutanlarına ilk suikast girişimi 2014 yılında gerçekleşti
Haşdi Şabi Basın ve Enformasyon Müdürü şu ifadelerde bulundu: ‘IŞİD, Irak’ın bazı eyaletlerini işgal ettiğinde ve Amerikalılar sorumluğundan kaçtığında, şehirlerin düşmesinden sonra Başbakan’ın emriyle Ebu Mehdi el-Mühendis’e IŞİD’le mücadele ve güvenlik güçlerini yönetme sorumluluğu verildi.
IŞİD’e karşı zaferin komutanlarına yönelik ilk suikast girişimi, İslami Cihad fetvasının yayınlanmasından sonra 2014 yılında yapıldı.
Dolayısıyla bu ilk saldırı değildi, paralı askerler zaten bu komutanları şehit etmeye çalışmışlardı.’
Ebu Mehdi Mühendis ABD’yi Irak’ın mutlak düşmanı olarak görüyordu
El-Akabe şunları söyledi: ‘Ebu Mehdi Mühendisin Amerikalılarla çok deneyimi vardı ve onları Irak’ın mutlak düşmanı olarak görüyordu. Bu nedenle, 2003’te Irak’a girmelerine temelden karşıydı ve 2001 Londra konferansını herkesten daha fazla protesto eden ve eleştirenlerden biri Ebu Mehdi’ydi. Amerikalılar Irak’ın yıkılmasında tarihi bir rol oynadılar ve temelde bu ülkedeki yozlaşmış siyasi sistemi kuranlar onlardı.’
IŞİD’e karşı kazanılan zaferin komutanlarına yönelik suikastın detayları
Mihned el-Akabe, IŞİD’e karşı zaferin komutanlarına Bağdat Havaalanı yolunda yapılan saldırının detayları sorulması üzerine şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu suikastın detayları, facianın kendisi kadar büyüktür. Operasyondan birkaç ay önce komutanların hedef alınacağına dair uyarılar gelmişti.
Şehit komutanlara yapılan suikastla ilgili soruşturmanın bir kısmı açıklanmadı ve bugüne kadar bu operasyonun kesin katilleri ve failleri tespit edilemedi. Ancak Haşdi Şabi Ortak Komitesi, Irak İçişleri ve Savunma Bakanlığı’na bağlı istihbarat ve güvenlik servisleri ve Irak Hava Kuvvetleri’nden gelen raporlar, operasyona katılan bazı tarafları gösteriyor. Bağdat havaalanında aktif olan G4S Şirketi bu operasyona katılmış olabilir.’