İran

Hatibzade: İnsan haklarını çiğneyenler İnsan hakları iddiasında olamazlar

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, insan haklarını çiğneyenlerin insan hakları iddiasında olamayacaklarını bilakis insan hakları ile ilgili cinayetleri konusunda hesap vermeleri gerektiğini söyledi.

46. insan hakları konseyi oturumunda bazı ülkelerin İran aleyhinde bir karar aldıklarına tepki gösteren Hatibzade, bu kararın zayıf oy oranı ile onaylandığından meşruiyet ve makbuliyete sahip olmadığını söyledi.

İran raportörünün yayınladığı raporlarda binlerce İranlı hastanın vefatına ilaç bulmamalarına ve hayat haklarının ellerinden alındığına işaret edilmediğini ifade eden Hatibzade, son 10 yılda konsey oturumlarında olup bitenin İran aleyhine tek taraflı ithamlardan ibaret olduğunu söyledi.

Hatibzade, insan haklarını çiğneyen ülkelerin bu hususta iddiada bulunamayacaklarını belirterek, İran’ın zalimce ambargolar ve baskılara rağmen her zaman vatandaşları ile ilgili insan hakları taahhütlerine bağlı olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.