Haydar el İbadi: Amerikan işgali sırasında en büyük dolar miktarı Irak’tan çıktı

Irak’ın eski başbakanı Amerikan hükümdarı Paul Bremer’in yönetimi sırasında en büyük miktarda doların ülkeden çıktığını söyledi.
Eski Irak Başbakanı Haydar El İbadi bir televizyon röportajında şunları söyledi:
Amerikan işgal güçlerinin Irak’ta bulunması ve “Paul Bremer” başkanlığı döneminde satılan dolar miktarı, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şekilde arttı.
El ibadi şunları da söyledi: 2015-2017 yılları arasında Irak 130 milyar dolar petrol geliri elde ederken, son üç yıldaki toplam petrol satışı bu miktarın yarısı kadardı.
Geçen yıl Irak, doların fiyatını artırma ve gıda ve hizmet fiyatlarındaki keskin artış kriziyle karşı karşıya kaldı.
11 Mayıs 2003’ten 28 Haziran 2004’e kadar Irak’ta George Bush’u devlet başkanı olarak temsil eden Paul Bremer, Irak’ın ekonomik ve siyasi atmosferinde etkileri hala devam eden kararlar aldı.
