İşgalci İsrail RejimiDünyaHaberlerLübnanOrtadoğu

Hizbullah parlamento bloğu: Lübnan hükümeti İsrail saldırılarına karşı koymayı önceliklendirmeli

Hizbullah hareketinin liderliğindeki Direnişe Sadakat Parlamentosu bloğu, Lübnan hükümetine, İsrail saldırılarına karşı Lübnan vatandaşlarının hayatlarını korumayı önceliklendirmesi çağrısında bulundu.

Direnişe Sadakat Parlamentosu bloku, devletin en önemli önceliğinin vatandaşlarını korumak olduğunu, bunun için her türlü çabayı göstermek ve ateşkes garantörleriyle mevcut tüm seçenekleri kullanmak, gözlem komitesini ateşkes önlemlerini uygulamaya zorlamak, düşmanı kınamak ve saldırganlığına karşı koymak gerektiğini belirtti.

Hizbullah bloğu, Milletvekili Hasan İzzeddin liderliğindeki toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Amerikan’ın Lübnan’ın yeniden inşasını engellemek ve halkını ve devletini gasp etmek için uyguladığı mali kuşatmayı sıkılaştırma çabaları kınanıyor ve reddediliyor. Bu vesayete verilecek her türlü yanıt, egemenlikten vazgeçmek, anayasaya bir darbe vurmak, yasaları ihlal etmek ve istikrara bir tehdit oluşturmak anlamına gelir.” dedi.

Blok, seçimlerin anayasal tarihlerde yapılması taahhüdünü yineledi ve hükümete yasayı uygulama görevini yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Açıklamanın metni:

Direnişe Sadakat Bloku, 13 Kasım 2024 tarihinde Milletvekili Muhammed Raad başkanlığında periyodik toplantısını gerçekleştirerek Lübnan, Filistin ve bölgeye ilişkin çeşitli siyasi ve parlamento konularını ele aldı.

Blok, Hizbullah’ın Şehitler Günü dolayısıyla şehitlerin ruhlarını anarak, direniş yolunu sürdürme ve Lübnan’ın egemenliğini savunma kararlılığını yineledi.

Açıklamada, devletin vatandaşlarını koruma sorumluluğunun önemi vurgulanırken, İsrail düşmanının Lübnan’a yönelik saldırganlığının devam etmesi kınandı. Bu nedenle, ateşkes tedbirlerinin uygulanması ve düşmanın hesap vermesi için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiği belirtildi.

Blok ayrıca, Lübnan’ın yeniden inşasını engellemeyi ve halkı ile devletini gasp etmeyi amaçlayan ABD’nin mali kuşatmasını sıkılaştırma çabalarını kınadı ve bu vesayete karşı verilecek her türlü tepkiyi, egemenlikten vazgeçme ve istikrara yönelik bir tehdit olarak değerlendirdi.

Blok, seçimlerin anayasal tarihlerde yapılması konusundaki kararlılığını yineledi ve hükümete, yasayı uygulama ve gurbetçilerin yurt dışında temsilcilerini seçebilmelerini sağlayacak gerekli kararnameleri çıkarma görevini yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Blok ayrıca, Meclis Başkanı Nebih Berri’yi hedef alan kampanyayı kınadı ve seçim yasasının uygulanması konusunda Berri ve Kalkınma ve Kurtuluş Bloku ile aynı pozisyonda olduklarını ve yasayı değiştirmeye yönelik her türlü girişimi reddettiklerini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.