Hollanda Dışişleri Bakan Yardımcısı Viyana’da Ali Bageri ile görüştü

Hollanda Dışişleri Bakan Yardımcısı Tiss Funderplus, dün akşam İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bageri ile İran’a yönelik baskıcı ve yasadışı yaptırımların kaldırılmasına odaklanan Viyana görüşmelerinin oturum kulisinde bir araya geldi.
Hollanda tarafının talebi üzerine gerçekleşen bu görüşmede iki taraf, ikili meseleler de dahil olmak üzere çeşitli konuları ele aldı.
Dün, “Pazartesi”, Viyana’daki istişareler, İran, Avrupa Birliği ve 4+1’den ( Fransa, İngiltere, Rusya,Çin ve Almanya) çeşitli düzey ve formatlarda heyetlerin katılımıyla sekizinci tur görüşmelerde devam etti.
Bu kapsamda, Pazar akşamı yapılan görüşmelerin ardından, Viyana’daki Coburg Otel’de İran, Avrupa Birliği ve 4+1 grubu delegasyon başkanları ve temsilcileriyle taslak metinleri gözden geçirmek ve görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirildi.
Öte yandan bu toplantıya paralel olarak uzman toplantıları da yapıldı.
İran İslam Cumhuriyeti Kıdemli Müzakerecisi Ali Bageri ve Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Enrique Mora da dün akşam Coburg Otel’de bir araya geldi.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, Pazartesi günü gazetecilere Viyana’da devam eden görüşmeler hakkında yaptığı açıklamada, “Bugün Viyana’da tanık olduğumuz şey ilerlemedir. Görüşmeler doğru yolda.” dedi.
Viyana’da İran’a yönelik baskıcı ve yasa dışı yaptırımların kaldırılmasına odaklanan sekizinci tur müzakereler 27 Aralık 2021 Pazartesi günü başladı./
