AsyaDünyaHaberler

Hong Kong yangınında ölü sayısı 55’e ulaştı

Hong Kong’daki bir apartman kompleksinde birkaç yüksek binayı saran yangında en az 55 kişi öldü.

Reuters’ın haberine göre, Hong Kong itfaiyecileri perşembe günü bir apartman kompleksinde çıkan ve en az 55 kişinin ölümüne, yaklaşık 300 kişinin de yaralanmasına yol açan büyük yangını kontrol altına aldı.

Çarşamba öğleden sonra ilk ihbarın üzerinden 24 saatten fazla süre geçmesine rağmen yanmaya devam eden alevleri söndürmek için yüzlerce itfaiyeci görev yaptı. New York Times’a göre Hong Kong itfaiye yetkilileri, yangının kompleksteki dört binada söndürüldüğünü, üç binada ise kontrol altına alındığını bildirdi.

Yüzlerce kişinin kayıp, yaralı veya ölü, binlercesinin ise evsiz kalmasıyla, mağdurlar için tazminat belirlemek uzun bir hukuki mesele haline gelebilir. Miami merkezli bir sigorta brokerliği ve risk yönetimi firması olan NSI Insurance Group’un CEO’su Oscar Seikaly, inşaat projesinde yer alan herkesin hukuki taleplerle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Bu talepler arasında file ve diğer yapı malzemeleri üreticileri ve dağıtıcıları, inşaatın genel müteahhidi ve alt yüklenicileri ve apartman kulelerinin yöneticileri yer alacak.

NYT haberinde, Hong Kong itfaiye yetkililerinin, kompleksteki dört binada çıkan yangının söndürüldüğü, üç binada ise kontrol altına alındığı belirtildi. 1.200’den fazla itfaiyeci göreve çağrıldı, ancak tehlikeli derecede yüksek sıcaklıklar ve kulelerdeki çöken iskeleler, mahsur kalan sakinlerin kurtarılmasını zorlaştırıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 24 Haziran 2026 (27) içerik yüklenmiştir.