
Pakistan medyası resmi kaynaklara dayandırdıkları haberde başbakan İmran Han’ın yarın Tahran’a ikinci resmi ziyaretini gerçekleştireceğini bildirdiler.
Down News’ın haberine göre, Pakistan Başbakanı, Tahran ve Ryad’ı ziyaret edecek. Ümran Han, 12 ve 13 ekimde Tahran’a iki günlük ziyareti ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yapacağı görüşmenin ardından Suudi Arabistan’a geçecek.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de dün İmran Han’ın İran ve Arabistan’a resmi ziyaretlerde bulunacağını bildirmişti.
Pakistan medyası kaynak ismi belirtmeden, başbakan İmran Han’ın Cumartesi akşamı Tahran’ı ziyaret edeceğini ve Pazar günü Cumhurbaşkanı Ruhani ile resmi ziyarette bulunduktan sonra Riyad’a geçeceğini belirttiler.
Pakistan medyası, İmran Han’ın geçen ay New York ziyareti öncesi Arabistan’ı ziyaret ettiğini ve bu ziyarette Veliaht Prens Bin Salman’ın kendisinden İran ile gerginliğin giderilmesinde arabuluculuk üstlenmesini istediğini belirtti.
