
Çarşamba günü başlayan ve Cumartesi gününe kadar devam edecek olan yeni greve İngiliz Tabipler Birliği (BMA) üyesi yaklaşık 47.600 genç doktor katıldı.
Hükümet temsilcileri şimdiye kadar doktorların yüzde 35’lik ücret artışı talep etmelerine rağmen yüzde 5’lik bir maaş zammı konusunda anlaştılar.
BMA’nın Genç Doktorlar Komitesi tarafından yapılan hesaplamalara göre, maaşlar yüksek enflasyon oranına ayak uyduramadığı için sağlık görevlileri son 15 yılda reel olarak yüzde 26’lık bir maaş kesintisi gördü.
Kıdemsiz doktor temsilcileri ayrıca, hükümetin doktorların yetersiz gördüğü maaş artışına bağlı kalması halinde önümüzdeki aylarda daha fazla grev yapacakları konusunda uyardı, ancak daha fazla müzakereye açık olduklarını da sözlerine ekledi.
İngiliz doktorların grevlerinin arifesinde, İskoçya’daki genç doktorlar da Edinburgh’daki İskoç Hükümeti’nin iki yıl içinde yüzde 14,5’lik “nihai” maaş artışı dediği teklifi reddettiler ve Temmuz için grev tarihleri belirlediler.
