Irak ordusu, ABD’nin kiralık ordusuna dönüşen PKK’yla da hesaplaşmaya başladı

PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığı Bagdat merkezi hükümeti de rahatsız etmeye başladı. Irak’ın kuzeybatı bölgesindeki Sincar’da Bağdat hükümeti güçleriyle PKK’ya bağlı unsurlar arasında çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.
İki gün once, terör örgütü PKK’ya bağlı “Şengal Direniş Birlikleri” (YBŞ) ile Irak askerleri arasında çatışma çıktığı bildirilmişti.
Çatışmanın Sincar’ın batısındaki Bab Şilo ilçesinde çıktığını aktarılmıştı.
Çatışmada ölü ya da yaralı olup olmadığı bilgisine ulaşılamazken taraflardan çatışmayla ilgili bir açıklama yapılmamıştı.
Edinilen bilgilere göre PKK mensupları Irak askerlerine bölgede devriye yapmasını engellemesinin ardından gerilim yükselmişti.
Bugün de Sincar’ın Sinune nahiyesindeki Tobal kavşağında PKK unsurları ile Irak ordusu arasında çatışma çıktığı bildirildi.
