Haberler
Irak, Suriye’deki 150 DEAŞ tutuklusunun teslim edildiğini duyurdu

🔺Irak hükümeti, Suriye hapishanelerinde tutuklu bulunan yüzlerce DEAŞ teröristini teslim aldığını açıkladı.
🔺Bu bağlamda, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Çarşamba günü Kuzeydoğu Suriye’den Irak’a DEAŞ tutuklularının transferi için yeni bir görev başlattığını bildirdi.
🔺Bu Amerikan askeri kurumu, bu işlemin teröristlerin güvenli gözaltı merkezlerinde tutulmasını sağlamak amacıyla yapıldığını iddia etti.
🔺CENTCOM, bu görevin Suriye’nin doğusundaki El-Hasakeh’de bir hapishanede tutulan 150 DEAŞ savaşçısının Irak’ta güvenli bir yere transferiyle başladığını rapor etti.
🔺Bu Amerikan askeri kurumu, Suriye’den Irak kontrolündeki merkezlere 7 bine kadar DEAŞ teröristinin transfer edilebileceğini öngörüyor.
