İran

Irakçı: Bölgede barış için çalışıyoruz

İran dışişleri bakanı siyasi işlerden sorumlu yardımcısı dün Bakü’ye girişi sırasında İran İslam cumhruiyeti’nin Karabağ münakaşasının çözüm önerisine işaretle, Tahran’ın bölgede barışın sağlanması için çalıştığını duyurdu.

Seyid Abbas Irakçı Bakü ziyaretinin son zamanlarda Azerbaycan cumhuriyeti ve Ermenistan çatışmalarına son vermekte etkili olan ülkelere ziyaret turu çerçevesinde gerçekleştiğine işaretle, başlıca hedefin İran’ın söz konusu çatışmaya son vermeye yönelik önerisini sunmak ve çatışan ülkeler arasında ve dolayısı ile bölgede kalıcı barışın sağlanması bağlamında olduğunu belirtti.
İran’ın özel temsilcisi Azerbaycan cum. topraklarının işgalden kurtulmasının bu öneride önemli bir unsur olduğuna işaretle, azınlıkların haklarının korunması ve insan haklarına riayet edilmesinin İran’ın Karabağ münakaşasının sonlanması için önerisinin diğer temel faktörü olduğunu ifade etti.
Irakçı ayrıca İran ve Azerbaycan cum.’nin iki dost ve komşu ülke olduklarına da değinerek, iran’ın her zaman Bakü’ye işgal edilen topraklarını geri almak için destek olduğunu da belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Haziran 2026 (48) içerik yüklenmiştir.