Irak
Irak’ın Basra kentinde aktivistlerin uğradığı suikastları protesto eden göstericiler kentteki parlamento temsilciliğini ateşe verdi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, binanın önüne toplanan göstericilere güvenlik güçleri müdahale etse de protestocuların ilerlemesine engel olamadı.
Göstericilerin binaya girip molotofkokteyli fırlatmasının ardından binada yangın çıktı.
Protestoculardan Muslih ez-Ziyadi yaptığı açıklamada, göstericilerin Basra Valisi Esad el-İydani’ye istifasını sunması için 48 saat süre tanıdıklarını söyledi.
Ziyadi, Basra’da aktivistlere yönelik suikastların sorumlusunun doğrudan Basra Valisi İydani olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:
“Vali kentteki tüm güvenlik birimlerinden sorumludur ve en yüksek düzeyde otoriteyi temsil eder. Katillerin ortaya çıkarılmasından sorumludur. Ama vali parmağını bile kımıldatmıyor.”
