İran

İran Anayasayı Koruma Konseyi: İran halkı komploculara karşı oldukça uyanıktır

İran Anayasasını Koruma Konseyi İran’da 30 Aralık 2009 tarihine denk gelen 9 Dey 1388 günü hamasi hadisesini kutlayan bir bildiri yayınladı.

İran Anayasasını Koruma Konseyi’nin bildirisinde şu ifadeler yer aldı: ”9 Dey 1388 (30 Aralık 2009), İslam Devrimi’nin büyük hareketinde İran halkının en büyük onurlarından birinin hatırlatıyor, çünkü İran’ın devrimci halkı, hedefleri doğrultusunda, şüpheler ve komplolara karşı bağımsızlığa ve haysiyete giden yolu bulabilmiş ve başka önemli bir adım atabilmiştir.”

Bildiride ayrıca şu ifadeler yer verildi: ”9 Dey tarihinde İran halkının destansı varlığı ve fitnecilerin bir araya gelmesiyle ilgili önemli nokta, halkın imamı ile halk arasındaki derin bağdı ve bu da Amerika Birleşik Devletleri ve Batı’nın İslam aleyhine fitne ve komplolarına yol açtı. Ama İran’ın aziz halkı, onların bu komplosunu bozdu. Velayeti Fakih’e bağlı İran halkı, bir daha şeytani çevrelere, her türlü hile ve tuzağa karşı koymaya hazır olduğunu göstermiştir.”

İran Anayasasını Koruma Konseyi, halkla birlikte İslam Devrimi ideallerini savunmak ve komplo ve fitnelere karşı koymak için hiçbir çabadan kaçınmayacağını vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2023 (34) içerik yüklenmiştir.