Haberler

İran Atom Enerjisi Örgütü Başkanı’ndan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Müdürü’ne Mektup

🔹 İran Atom Enerjisi Örgütü, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Müdürü’ne gönderdiği mektupta, ABD’nin uluslararası hukuku ihlal eden ülkemizin nükleer tesislerine yönelik eyleminin soruşturulması çağrısında bulundu.

🔹 İran Atom Enerjisi Örgütü, bu mektupta, ABD’nin, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi ve BM Şartı’na bağlı olması gereken bir ülke olarak, ülkemizin Natanz, Fordow ve İsfahan’daki nükleer tesislerine yönelik saldırgan saldırılarını bildirirken, aynı zamanda nükleer tesislere yönelik saldırıların yanı sıra saldırı tehditlerini de yasaklayan Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) başta olmak üzere uluslararası yasa ve düzenlemelerin açıkça ihlal edilmesine karşı itirazını dile getirmiştir.

🔹 İran Atom Enerjisi Kurumu, bu yazısında, ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırısındaki hukuka aykırı eylemlerinin araştırılmasını talep ederken, Kurum Genel Müdürü’nden eylemsizliğe son vermesini ve yasal görevleri gereği uluslararası hukuka aykırı olan bu ihlalleri kınayarak uygun tedbirleri almasını istemiştir.

Başa dön tuşu
Bugün 22 Temmuz 2026 (25) içerik yüklenmiştir.