İran

İran bölgenin ve dünyanın tıp merkezidir

İran Razi Tıp Bilimleri Festivali Başkan Yardımcısı Nasır Simfuruş, ”İran, bölgenin ve dünyanın tıp merkezidir.” dedi.

İRNA ajansına göre, 27. Razi Tıp Bilimleri Araştırma ve Teknoloji Festivali Başkan Yardımcısı Simfuruş şöyle dedi: “İran, bölgede ve dünyada bir tıp merkezi olarak parlıyor ve İslam Devrimi sayesinde 7.000 doktor, her yıl İran’da eğitim alıyor.”

Simfuruş, dün (Pazartesi) 27. Razi Tıp Bilimleri Araştırma ve Teknoloji Festivali’nin açılış töreninde şöyle dedi: “İran, başta İslam dünyası olmak üzere birçok tıp ve araştırma forumlarında bir modeldir.”

İran’da Hz.Ali’nin doğumunun yıldönümü eşiğinde düzenlenen 27. Razi Tıp Bilimi Araştırma ve Teknoloji Festivaline, İran cumhurbaşkanı yardımcısı Muhammed Muhbir, Cumhurbaşkanının Bilim ve teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Sorena Settari, Sağlık, Bakanı Behram Eynullahi, Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Muhammed Ali Zolfi Gül gibi isimler katıldı.

Razi Tıp Bilimi Araştırma ve Teknoloji Festivali, her yıl yurtiçinde ve yurtdışında önde gelen İranlı araştırmacıların ve Batı Asya bölgesindeki ve ISESCO üye ülkelerindeki araştırmacıların onuruna, iki bölümde inovasyon yönlerine vurgu yapan en iyi tıbbi araştırma faaliyetlerini tanıtmak için düzenleniyor

Başa dön tuşu
Bugün 20 Haziran 2026 (32) içerik yüklenmiştir.