İran Dışişleri Bakanı: Diplomasi penceresi İran’ın dinamik girişimleri ile açık kalabilmiştir

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, diplomasinin tek yönlü cadde olmadığına vurgu yaparak, ” Diplomasi penceresi İran’ın dinamik girişimleri ile açık kalabilmiştir” dedi.
Twitter hesabından açıklama yapan Emir Abdullahiyan, ”Diplomasi penceresi hala açıksa bu, İran’ın dinamik girişimleri ile mümkün olmuştur” ifadesini kullandı.
Emir Abdullahiyan mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: ”ABD Başkanı suçlama ve yaptırımlarla bu ülkenin tek taraflı bakışlarını dayatamaz. Diplomasi tek yönlü bir cadde değildir. Nihai anlaşmaya varılması, ABD’nin esnekliği, girişimleri ve gerçekleri kabullenmesini gerektirmektedir”.
Sorumlu bir ülke olarak İran İslam Cumhuriyeti, Nükleer Anlaşmayı ihlal eden tarafın ABD olduğunu göz önünde bulundurarak, yaptırımları kaldırarak anlaşmaya geri dönmesi gerekenin Washington olduğunu ve Amerika’nın yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve bunun doğrulanması gerektiğini defalarca ifade etmiştir.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı daha önce Twitter’da, 5 Temmuz Salı günü Avrupa Birliği’nin dış politikası şefi Joseph Borrell ile yaptığı telefon görüşmesine atıfta bulunarak, ilk adımı atması gerekenin ABD olduğunu vurgulamıştı.
