
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü “İran sınır muhafızlarının şehadetine dair neden insan hakları ve terörle mücadele savunucularından ve Tahran’daki Avrupalı büyükelçilerin “Birlik Mesaj”larından bir haber yok?!” diye sordu.
Nasır Kenani dün Pazartesi günü Twitter’da, vatanın 5 genç şehidinin semavi ruhlarına, halk güvenliğinin fedailerine ve vatan sınırlarının savunucularına saygı duyarak şunları yazdı:
İran, uzun yıllardır komutanlarının ve askerlerinin fedakarlığıyla terör ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele ediyor.
Pazartesi günü şehit sınır muhafızlarının pak naaşı İran’ın güney doğusunda Sistan ve Belucistan ilinin merkezinde sınır muhafız komutanı , polis teşkilatı genel komutan yardımcısı ve şii ve ehli sünnet alimlerin katılımı ile halkın ellerinde teşyi edildi.