
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bu ülkedeki enerji sektörü işçilerinin greviyle mücadelede Fransızların çifte politikasına tepki gösterdi.
İRNA’nın haberine göre Naser Ken’ani, Fransız petrol ve gaz sektöründeki işçi grevlerinin ve ülke yetkililerinin grevleri sona erdirmek için zorbalık kullanma tehdidinin medyanın gündemine düşmesini hak ettiğini söyledi.
Fransa’nın Total Energy ve Esso Exon Mobil şirketlerindeki işçiler, yaşam maliyeti krizinin ortasında daha yüksek ücretler ve her iki şirketin yükselen enerji fiyatları nedeniyle bu yıl elde ettikleri önemli kârlardan daha büyük bir pay talep ederek iki haftadan uzun süredir grevdeler.
Rafinerilerin ve yakıt depolarının abluka altında olması Fransa’da yakıt kıtlığına yol açmıştır.
Fransız yetkililer Salı günü, ülkenin enerji sektörü işçileri grevlerini hemen sona erdirmedikleri takdirde müdahale etmek zorunda kalacakları konusunda uyardılar.
