İran Ordusu, Şiraz’da askeri tatbikat düzenledi

İran İslam Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri’ne bağlı mobil, taarruz, hızlı reaksiyon ve heliborne birliklerinin ilk taktik provaları, ülkenin güneyinde yer alan Fars eyaletinin merkez kenti Şiraz’ın Darnegun bölgesinde savunma ve taarruz hazırlıklarını yoklama amacıyla bugün düzenlendi.
Ordu birlikleri, İran İslam Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü korumakta her daim önemli rol ifa etmektedir. Bu bağlamda İran İslam Cumhuriyeti, her sene belirlenen ajanda çerçevesinde düzenli şekilde askeri tatbikatlar ve provalar düzenleniyor.
Bu çerçevede İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri’ne bağlı birlikler ve unsurlar, Şiraz’in Darnegun bölgesinde askeri provalar yaptılar.
İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abrurrahim Musevi, tatbikatı yakından izledi.
Seyyid Abdurrahim Musevi burada yaptığı açıklamada, İran silahlı kuvvetleri karada, havada ve denizde daima teyakkuzda olduğunu ve düşmanın en ufak hatasına kesin karşılık vereceğini vurguladı.
KomutanMusevi, ordu birliklerinin düşmanın tehditleri karşısında hazırlıklı olduğunu belirterek, İran ordu birliklerinin karada, havada ve denizde sürekli olarak görev yaparak düşmanın bütün tehditlerini dikkate aldığını belirtti.
Düşmanın en küçük hatasına kesin bir şekilde karşılık vereceklerini kaydeden Tümgeneral Musevi, “Ordu birlikleri tüm gücüyle İran milletini savunarak düşmanın ülkeye karşı en ufak tehdidine hızlı bir şekilde karşılık verecektir” ifadesini kullandı.
