
İran Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Ekremi-Niya, ABD’nin bölgedeki olası yeni bir macerasının savaşın coğrafyasını genişleteceği uyarısında bulundu.
Ekremi-Niya yaptığı açıklamada, ABD Başkanı’nın diplomasiye ihanet konusundaki kara siciline dikkat çekerek İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun düşmanın eylemlerine güvenmeden ve aldırmadan muharebe hazırlıklarını aralıksız geliştirdiğini belirtti. Ayrıca ABD’nin bölgedeki hareketliliklerini dikkatle takip ettiklerini söyledi.
İran Ordusu Sözcüsü, ABD Başkanı’nın Siyonistleri tehdit ve teşvik ederek bölgede yeniden maceracı bir girişimde bulunması halinde savaş ateşinin daha geniş bir coğrafyayı saracağını vurgulayarak, “Savaşın sonu onun elinde olmayacak” ifadelerini kullandı.
