İran Petrol Bakanı Oci: İran iki ayda azami üretim seviyesine ulaşabilir

İran Petrol Bakanı Cevad Oci, Viyana müzakereleri sonuçlandığı takdirde İran petrol üretimini iki aydan daha az bir sürede azami seviyesine ulaştırabileceğini belirtti.
Bir törende konuşan Bakan Oci, Viyana müzakereleri sonuçlandığı takdirde İran petrol üretimini iki aydan daha az bir sürede azami seviyesine ulaştırabileceğini belirtti.
Bakan Oci, ancak bunun için hiç bir zaman müzakerelerin sonuçlanmasını beklemeyeceklerini, nitekim şimdiden bu alanda yatırımlara başladıklarını, Huzistan eyaletinde petrol, doğal gaz ve petro kimya projeleri bulunduğunu kaydetti.
Bakan Oci ayrıca son günlerde petrol piyasalarında yaşanan dalgalanmalara işaretle şöyle dedi:
İran İslam Cumhuriyeti en kısa zamanda dünya petrol piyasalarına petrol arzını arttırmaya hazırdır; bu arada petrolün büyük tüketici ülkeleri uygulamaları ile şartları petrol piyasalarında istikrarın sağlanması için uygun hale getirmeleri gerekir.
