DünyaEkonomiHaberlerİranOrtadoğu

İran Savunma Bakan Vekili: İranlı gençler enerji verimliliği sorununu da çözebilir

İran Savunma Bakan Vekili Tuğgeneral İbnü’r-Rıza, İranlı gençlerin enerji verimliliği ve optimizasyonu konusunu da en iyi şekilde çözebileceğini belirtti.

İranlı gençlerin Savunma Bakanlığı ve silahlı kuvvetlerde dünyanın en ileri teknoloji düzeyindeki saldırılara karşı direnerek çözüm ürettiğini ve başarıya ulaştığını söyleyen İbnü’r-Rıza, “Aynı İranlı genç ve aynı irade, enerji verimliliği ve optimizasyonu konusunu da en iyi şekilde çözebilir” dedi.

Ayrıca teknolojik çalışmaların yanı sıra kültürel ve davranışsal konulara da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan İbnü’r-Rıza, bu girişimin verimliliği artırmaya yönelik bir seferberliğe ve büyük önem taşıyan bir talebe dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. İranlı yetkili, enerji alanındaki yaptırımların hibrit savaşın unsurlarından biri olduğunu ve bu alandaki çalışmaları savaşın ve ülkeyi savunmanın bir parçası olarak gördüklerini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.