DünyaHaberlerİranOrtadoğu

İran ve Endonezya ikili iş birliğini artırmaya karar verdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Baghaei, İran ve Endonezya’nın karşılıklı çıkarların söz konusu olduğu tüm alanlarda ikili iş birliklerini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Baghaei, Çarşamba günü resmi X kanalında yaptığı paylaşımda, Endonezya’nın İran Büyükelçisi Roliansyah Sumirat ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak, Tahran-Cakarta ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sözcü, İran ile Endonezya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıl dönümü arifesinde büyükelçiyle “samimi ve verimli bir görüşme” gerçekleştirdiğini yazdı.

İki ülke arasında 1955 yılında düşük düzeyde diplomatik ilişki kurulmuş, 1963 yılında ise büyükelçilik düzeyine çıkarılmıştır.

İslam Devrimi’nin zaferinin ardından İran ile Endonezya arasındaki ikili ilişkiler oldukça sıcak ve dostane bir hal almış olup, her iki taraf da siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda iş birliğini artırmak için yoğun çaba sarf etmektedir.

Başa dön tuşu
Bugün 26 Haziran 2026 (21) içerik yüklenmiştir.